Programma Carnaval 2014 De Graven van Leuven

VRIJDAG 28 FEBRUARI

OP SJOUW MET OE JONG vanaf 13.11 uur

Op Sjouw met oe Jong is een evenement voor kinderen van de Bossche Basisscholen, dat sinds carnaval 2013 jaarlijks plaatsvindt in Café De Graven van Leuven. Ouders lopen met hun kinderen vanaf Basisschool Het Bossche Broek (andere scholen zijn ook van harte welkom) rechtstreeks naar dit evenement. Dit aansluitend op de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen op hun school. Kenmerkend voor dit evenement is, dat de kinderen die tijdens carnaval doorgaans in hun Boeren Kinderkieltje verkleed gaan, juist tijdens dit evenement in een Boevenpak, Bananenpak, Mario Bros-pak of Friet-puntzak verkleed gaan. Ranja en Chocomel vloeien in overvloed.

CARNAVAL MET OE COLLEGAS vanaf 16.11 uur

Neem oe collegas mee naar een echt Oeteldonks cafe en laat ze zien hoe wij dat hier doen in Oeteldonk!

OETELDONKSE KEELSCHRAPER vanaf 18.11 uur

Is het uw wens om de echte Oeteldonkse nummers de komende carnaval mee te zingen, maar u kent niet alle teksten meer? De Keelschraper biedt u de kans om samen met Ernst-Jan van Loenen en Hans van der Heijden klassieke en nieuwe Oeteldonkse nummers te repeteren. Ook leuk om collega’s of verre familie eens te laten zien wat de Bossche Carnaval nu precies is. Lekker het carnavalsgevoel opdoen in een Oeteldonkse kroeg, met de liedteksten op een groot scherm. De leukste opwarmer voor carnaval 2014!

ZATERDAG 1 MAART

DE KROEGBAAS ZINGT OETELDONK vanaf 13.11 uur

Zesde editie van dit bijzondere evenement, waarbij vier carnavalsclubs en vijf kroegbazen gezamelijk het goede doel steunen, de stichting Veur Mekaor. Dit evenement heeft dit jaar als thema ‘Stémmig meej zun beste buren!’. De vier carnavalsclubs gaan met het aanwezige publiek voor dit goede doel op kroegentocht langs vijf cafés. De kroegbazen zingen samen met een buurtgenoot, onder muzikale begeleiding van de clubs en het publiek als koor, pure Oeteldonkse evergreens. Voorafgaand aan deze tocht worden voor € 10,00 handige meezingboekjes verkocht met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder meezingboekje zitten vijf consumptiebonnen, voor iedere kroeg één. Iedereen die deze kroegentocht mee wil lopen, kan deze meezingboekjes bij de start kopen. De gehele opbrengst van de verkoop van de boekjes met consumptiebonnen gaat naar de stichting Veur Mekaor. Het muzikale evenement start om 12:00 uur in Stadsherberg ’t Pumpke. Hier worden ook de meezingboekjes verkocht. De deelnemende cafe’s zijn: café Loenz, café Plaats Royaal, café De Graven van Leuven, Feestcafé Lalalaa en Stadsherberg ‘t Pumpke. De muziek wordt verzorgd door Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalscombinatie Gère Weg / St.Ofnest, Carnavalsvereniging Veni Vidi Vici en Carnavalsvereniging Astrant. Na een gezamenlijke aftrap onder bezielende leiding van Otto van de Groenendaal, kroegbaas van ’t Pumpke, gaat iedere club rond 13:00 uur op kroegentocht langs ieder van de de vier andere deelnemende kroegen. De clubs zullen bij toerbeurt alle kroegen aandoen. Bij elke kroeg zal de kroegbaas samen met een goede buur twee Oeteldonkse liedjes zingen. De optredens worden door een heuse jury beoordeeld. Om 17:00 uur wordt tijdens de finale in café De Graven van Leuven de winnende kroegbaas bekend gemaakt.

OETELDONKSE CARNAVAL VANAF 18.11 uur

Geen gezeur met apresski muziek gewoon lekker Oeteldonks op de zaterdagavond!

ZONDAG 2 MAART

OETELDONKSE CARNAVAL vanaf 10.11 uur

Carnaval zoals het hoort te zijn! Vanaf 10.11 uur ontbijt: broodje, eitje en koffie voor een euro! Met een overdekt buitenpodium voor de Oeteldonkse Clubkes en een lekker stukse muziek van onze huis DJ binnen is dit de huiskamer van de Oeteldonker.

MAANDAG 3 MAART

OETELDONKSE CARNAVAL vanaf 10.11 uur

Carnaval zoals het hoort te zijn! Vanaf 10.11 uur ontbijt: broodje, eitje en koffie voor een euro! Met een overdekt buitenpodium voor de Oeteldonkse Clubkes en een lekker stukse muziek van onze huis DJ binnen is dit de huiskamer van de Oeteldonker.

BOUWJAOR ZEUVENENZEUVENTIG vanaf 11.11 uur

Oeteldonkers heb je in alle soorten, maten en bouwjaren! Maar café De Graven van Leuven is op zoek naar 77 boeren en 77 durskes die als geboortejaar 1977 hebben, om een jaarlijkse reünie te houden van de vereniging ‘bouwjaor zeuvenenzeuventig’. Vanaf vandaag zullen voor de leden van deze vereniging op iedere carnavalsmaandag de gebakken eieren, de brandewijn en veel gezellige Oeteldonkse muziek klaar staan op de Wolvenhoek. Opgeven als lid is eenvoudig, je stuurt een email naar roland@degravenvanleuven.nl en je ontvangt een officiële uitnodiging voor de reünie en een speciaal embleem voor op je kiel. Voor alle mensen die niet het geluk hebben gehad om als geboortejaar 1977 te hebben, staat er uiteraard ook een gebakken eitje klaar!

DINSDAG 4 MAART

UITSMIJTERTOCHT vanaf 10.11 uur

Om ook de laatste dag van carnaval goed te doorstaan, bakt café de Graven van Leuven tot 14:11 uur heerlijke uitsmijters voor alles en iedereen. Een heerlijke uitsmijter, echte Oeteldonkse deun en dender, een beter begin van de laatste carnavalsdag bestaat er niet!

GUUS VERJAORT vanaf 14.11 uur

De Oeteldonkse legende Guus is elk jaar op dinsdag van carnaval jarig en dat vieren we al jaren met leverworst en kaas. Daarom zijn alle Oeteldonkers deze middag meer dan welkom om Guus te komen feliciteren en zijn alle clubkes welkom om Guus een serenade te brengen. Guus stelt meer prijs op uw aanwezigheid dan op een kadootje.

EINDE MOOISTE FEEST VAN HET JAOR! 0.11 uur

 

 

(54 Posts)